به گزارش سلام لردگان ، ناصر يوسف پور در ششمين همايش ارتباطات و فناوري اطلاعات با اشاره به گزارشي از مراسم GSMA بارسلون اظهار کرد: در اين گزارش آمده است که اپراتورهاي تلفن همراه در سال ???? نقش کليدي خواهند يافت و ترافيک ديتا و عوايد حاصل از آن براي آنها بيش از صوت خواهد شد. وي گفت: به صورت موردي هم اشاره شده که کشورهايي چون آرژانتين براي سال ????، آمريکا ???? و کنيا در قاره آفريقا در سال ???? اين رويه را تجربه خواهند کرد و ديگر کشورها هم به ترتيب وارد اين حوزه خواهند شد.
او با پيش کشيدن آينده حوزه ارتباطات، عنوان کرد: در بازه سالهاي ???? تا ???? بکارگيري سرويسهاي M?M (ماشين به ماشين) و بيشترين عايدي اپراتورهاي موبايل از اين بخش خواهد بود و پيش بيني ميشود تا آن زمان ? ميليارد سيم کارت در دنيا توزيع شده باشد.
عضو هيات مديره شرکت ارتباطات سيار با اشاره به اينکه پتانسيل اين بخش بسيار بالاست، اظهار داشت: ظرف ?? ماه تا ? سال آينده پيش بيني ميشود حجم سرمايه گذاري تا هزار و ??? ميليارد دلار باشد که قابليت اشتغالزايي براي يک ميليون و ??? هزار نفر را خواهد داشت.
يوسف پور با بيان اينکه صنعت اتومبيل، خوراک و پوشاک با حجم بالاي سرمايهاي به پاي ارتباطات و فناوري اطلاعات نميرسند، اذعان کرد: ICT بيشترين ارزش افزوده را دارد به گونهاي که با رشد ?? درصدي در حوزه تلفن ثابت، ?.?? درصد رشد در GDP را خواهيم داشت که به ترتيب براي کشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه ?.? و ?.? است.
او ادامه داد: در حوزههاي موبايل هم با ?? درصد رشد به ارتقاي ?.? درصدي در GDP، در زمينه اينترنت با رشد ?? درصدي به توسعه ?.?? درصدي و در نهايت در حوزه Broad Band با رشد ?? درصدي در معيار ??? به رشد ?.? درصدي در GDP ميرسيم که رقم قابل توجهي است. يوسف پور با تمامي اين آمار و ارقام گريزي هم به وضعيت حال حاضر کشور در اين بخشها زد و گفت: ضريب نفوذ Broad Band خطوط ثابت ? درصد است در حاليکه فرانسه و کره با آمار ?? درصدي روبرو هستند؛ موبايل Broad Band هم در کشور ما جايگاه يک درصدي دارد که اين آمار در کشورهاي فرانسه و کره به ترتيب ?? و ??? درصد است.
وي افزود: سرعت دانلود در کشور ما ميانگين، ?.? مگا بيت بر ثانيه است که اين آمار در کشورهاي ذکر شده ?? و ?? مگابيت بر ثانيه است. با بررسي اين آمار متوجه ميشويم که جاي کار در کشور ما بسيار است و پتانسيلهاي بسياري در اين صنعت وجود دارد. اين عضو هيات مديره شرکت ارتباطات سيار با تأکيد بر اينکه پتانسيل توانايي دور زدن تحريمها در کشور وجود دارد و بايد هرچه سريعتر خود را همسو با برنامه ?? ساله توسعه کنيم، تصريح کرد: در کشور ما قيمت پهناي باند با دلار سه هزار تومان، باز هم ? برابر کره جنوبي است که موانعي را براي رشد صنعت ICT در کشور به وجود آورده است.
يوسف پور درباره سرعت اينترنت و محدوديتهاي اين بخش ابراز کرد: در محدوده سرعت، سازمان تنظيم مقررات تلويحا اين موضوع را حل کرده است اما محدوديتهاي زيرساختي همچنان باقي است که شرکت ارتباطات زيرساخت بايد بر اين مشکلات فائق آيد. وي اشارهاي هم به نقش شبکه ملي اطلاعات براي توسعه محتوا در کشور داشت و اظهار کرد: دولت الکترونيک نيز از ديگر ارکان توسعه محتوايي به شمار ميرود که در آينده ميتواند محدوديتهاي زيست محيطي را حل کرده، افزايش بهرهوري و ايجاد اشتغال را به دنبال داشته باشد.
او دانش و سواد ارتباطات و فناوري اطلاعات را در کشور در سطح کشورهايي چون انگلستان و آمريکا دانست و افزود: دانش ما از کشورهايي چون ترکيه بالاتر و در حد انگلستان و ايالات متحده است که البته با توجه به نرخ جمعيت جوان موجود در کشور ما بايد سرمايهگذاريها در اين حوزه بيشتر شود تا پتانسيلهاي بالقوه به شکوفايي برسد.
يوسف پور با نقد انحصار در حوزههاي ارتباطاتي گفت: علت عقب ماندگي ما در حوزه Broad Band همراه اين است که اپراتور سوم ميتوانست سال ?? کار خود را به مرحله اجرا بگذارد و پهناي باند را عرضه عمومي کند اما انحصارهايي که تبعات خوبي ندارند مانع از اين کار شد. او در پايان گفت: چالش ديگر در اين حوزه عدم توجه به زيرساخت و بسترهاي ارتباطاتي است چرا که دولت از درآمدهاي حاصل شده از اپراتورها در بخشهاي ارتباطاتي هزينه نميکند و مبالغي که از سوي اپراتورها به خزانه واريز ميشود در بخشهاي ديگر هزينه ميشود.
(منبع تسنيم)